Overview

NAK Design Strategies was part of an innovative proposal team invited to design a new, six storey Learning Resource Centre (LRC) for Humber College’s Rexdale Campus in Toronto. As the new gateway to the campus, the project involved a reconfiguration and reinvention of existing campus facilities to create a pedestrian-focused public realm. The landscape design featured the addition of a wide pedestrian promenade at the building’s entrance, a consolidated bus transit loop, and a large, central courtyard between existing Humber buildings and the new LRC. As the new heart of the campus, the courtyard design encompassed a paved terrace with café seating, a grove of trees planted within permeable concrete, and a formal grassed court. A bermed planting area connecting the three spaces made reference to the nearby Humber Valley with a selection of locally native species. Key considerations for the campus included safety and visibility, the integration of existing elements, and a strong connection to indoor spaces.

Location

Toronto, Ontario, Canada